Anestesiologi Dan Rawatan Rapi

icu2

Secara Keseluruhan

Jabatan Anestesiologi & Rawatan Rapi, yang diketuai oleh seorang pakar anestetik, menyediakan anestesia yang selamat dan tidak menyakitkan untuk pesakit yang memerlukan pembedahan kecemasan.

Dilengkapi dengan mesin anestetik maju di bilik pembedahan dan sistem pemantauan yang canggih untuk memastikan keselamatan pesakit di bawah anestesia. Semua bilik pembedahan dan bilik pemulihan dilengkapi dengan sistem pemanasan cecair dan udara untuk mengurangkan ketidakselesaan pesakit dan risiko hipotermia. Kami juga telah memperkenalkan sistem penukaran haba dan kelembapan dengan sistem penapisan bakteria dan virus.

Melebihi anestesia, kami juga menyediakan unit rawatan rapi untuk pesakit kritikal pembedahan, perubatan, pediatrik dan pesakit selepas pembedahan yang memerlukan pemantauan rapi dan campur tangan atau pertolongan terbaru.

icu3

 

Perkhidmatan:
  • Penyediaan pemantauan intensif kedua-dua invasif dan tidak invasif untuk pesakit yang tidak stabil secara klinikal yang berisiko untuk yang memerlukan rawatan segera.
  • Penyediaan pemantauan intensif dengan rawatan sokongan hidup untuk pesakit kritikal yang keadaan perubatan mereka dianggap boleh diselamatkan.
  • Untuk penstabilan pemantauan keadaan perubatan pesakit yang kritikal asas sebelum menjalani pembedahan.
  • Untuk pemerhatian rapat pesakit selepas pembedahan yang dirinya mengalami komplikasi atau kemalangan semasa dan selepas pembedahan.
Print Friendly, PDF & Email