Latar Belakang Hospital

Selamat datang ke Hospital Bintulu, Sarawak

Kami bangga untuk berkhidmat kepada perkhidmatan penjagaan kesihatan profesional dan berkualiti sejak tahun 1968. Pada 21 Mei 2000, hospital yang baru saja diperbaharui, yang terletak di Jalan Nyabau, kira-kira dua belas kilometer dari pusat bandar telah ditubuhkan. Sehingga sekarang, kami telah memperluaskan kemudahan kepada lebih dua ratus katil.

Hospital Bintulu, Sarawak, salah satu hospital awam di bawah Kementerian Kesihatan Malaysia menawarkan pelbagai rawatan perubatan, daripada rawatan umum untuk pakar-pakar, yang termasuk Obstetrik & Ginekologi, Ortopedik, Oftalmologi, Pembedahan dan perkhidmatan Pediatrik. Tanpa mengira perkhidmatan penjagaan pesakit dalam, pesakit luar atau perkhidmatan jagaan harian, kerja keras kami, pegawai-pegawai perubatan yang berpengalaman dan berdedikasi dan jururawat, berbangga untuk memberikan rawatan perubatan pelbagai disiplin kepada anda, pelanggan-pelanggan kami, dengan sebaik mungkin.

Hospital ini telah direka dan dilengkapi dengan sistem berkomputer sepenuhnya iaitu Hospital Information System (HIS) – satu sistem maklumat bersepadu yang komprehensif yang direka untuk menguruskan pentadbiran, kewangan dan aspek klinikal hospital. Hospital Bintulu adalah salah satu daripada tiga hospital awam di Malaysia yang dipilih untuk melaksanakan sepenuhnya HIS ini.

Print Friendly, PDF & Email